Nejkrásnější pláže Evropy

Ačkoli se teď moc cestovat nedá, nikdo nám nemůže zakázat snít. My bychom se nejraději z domácí kanceláře přenesli někam na pláž a jen tak se váleli s knihou v ruce a utíkali od reality. Pojďme se podívat na nejkrásnější pláže Evropy a doufat, že se zase brzy vydáme za české hranice

Evropské pláže snů

CALA DOMESTICA, SARDINIE

Sardinie je známá pro své krásné pláže a jednu z nejlepších najdeš na jihozápadě ostrova poblíž vesnice Buggeru. Vápencové útesy zde lemují asi 60 metrů dlouhou písečnou pláž, kterou před větrem chrání písečné duny. Pokud patříš mezi milovníky šnorchlování, díky velkému množství ryb se tady budeš cítit jako v ráji. Nedaleko pláže se pak nachází stará španělská kamenná věž, ze které je úžasný výhled na pobřeží. Doporučujeme odtud sledovat západ slunce.

Tip na ubytování: Hotýlek posazený do okolních hor s nádherným výhledem. K pláži sjedeš za 12 minut autem.

PLAYA DE LAS CATEDRALES, ŠPANĚLSKO

Pláž katedrál najdeš v oblasti Galicie na severu Španělska. Zhruba kilometr a půl dlouhá část pobřeží nabízí úchvatnou podívanou na zajímavé geografické útvary. Ty často připomínají oblouky z gotické architektury, a proto se mezi místními ujal název „pláž katedrál.“. Nejlepší pohled na útesové katedrály tyčící se nad jemným pískem se ti naskytne během odlivu.

Tip na ubytování: Pension uprostřed velké zahrady pouze 15 minut chůze z pláže.

PRAIA DO CAMILO, PORTUGALSKO

Praia do Camilo patří právem mezi ikonické pláže Evropy. Tento malý kousek nebe na zemi najdeš ve městě Lagos v oblasti Algarve na jihu Portugalska. Jde o dvě malé pláže mezi útesy, které spojuje tunel. To, co ztrácí na velikosti, dohání toto místo na malebnosti. Jemný, příjemný písek, čisťounká voda a útulnost malé pláže má něco do sebe. Stačí, když se odhodláš sejít 200 dřevěných schodů, které na Praia do Camilo vedou, a můžeš být v ráji.

Tip na ubytování: Půvabný a prostorný apartmán pouze 500 metrů od pláže.

PORTO KATSIKI, ŘECKO

Porto Katsiki se nachází na západním pobřeží ostrova Lefkada. Každoročně sem zavítá tisíce turistů a není se čemu divit. Několik set metrů dlouhou písečnou pláž lemují vápencové útesy, které jsou v dokonalém kontrastu s tyrkysovými vodami Jónského moře a vytvářejí překrásné panorama. Na pláž se můžeš dostat dvěma způsoby. Buď autem na konec útesů, ze kterých vedou k pláži schody, nebo lodí z okolních vesnic.

Tip na ubytování: Vilky s dech beroucím výhledem na moře a pouhých 20 minut autem od pláže.

UIG BEACH, SKOTSKO

Nádherné pláže najdeš i na severu Evropy a my jsme do seznamu vybraly hned dvě. Ta první se nachází na západním pobřeží skotského ostrova Isle of Lewis. Rovinatá písečná pláž posetá mušlemi, nízké trávy ohýbající se v ostrém skotském větru a průzračně čistá voda atlantického oceánu vytvářejí místo, které nebudeš chtít díky jeho skvělé atmosféře nikdy opustit.

Tip na ubytování: Greshornish House Hotel, kouzelný malý hotýlek najdeš asi 11 km od pláže UIG. Samotný hotel stojí na břehu poloostrova Greshornish uprostřed nádherné skotské přírody.

KVALVIKA BEACH, LOFOTY, NORSKO

Okouzlující příroda drsného severu a romantika fjordů tě naprosto dostane. Pláž Kvalvika se nachází na západní části ostrova Moskenesøy v norských Lofotách. Nevede sem žádná cesta, takže se na pláž dostaneš pouze po zhruba hodinovém treku z vesnice Fredvang na východě ostrova. A stojí to za to, protože pohled na písčitou pláž, kterou lemují vysoké srázy a omývá tyrkysová voda se ti vryje do paměti už navždy.

Tip na ubytování: Prosvětlený domek na východní straně ostrova. Dům má 4 ložnice, takže je ideální pro dovolenou s partou kamarádů.

Ušetři na ubytování s booking.com 

Díky průkazu ISIC získáš při rezervaci ubytování u booking.com prostřednictvím cashbacku zpět 4 % z ceny tvé rezervace. Tato částka ti bude připsána do peněženky ve tvém Booking.com účtu po 60 dnech. Nasbírané peníze si následně můžeš nechat vyplatit na svojí kreditní kartu, nebo využít na tvorbu dalších rezervací. Navíc máš možnost se po dvou uskutečněných cestách bezplatně stát členem věrnostního programu Genius, kde získáš navíc dodatečné slevy na pobyty ve výši až 15 %.
Pro získání cashbacku je nutné využívat konkrétní ISIC Booking.com stránku:

  • Přes tlačítko se přesměruj na stránku ISIC Booking.com
  • Ulož si tuto stránku do záložek
  • Cashback získáš při tvorbě rezervace přes tuto záložku

Další krásné pláže najdeš na Sardinii nebo na Kubě.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.