Nejlepší aplikace na cesty

Blíží se čas prázdnin a s ním spojené plánování výletů i delších cest. To ti zásadně ulehčí chytré aplikace, kterých je v nabídce nespočet. My jsme pro tebe vybrali pět nejlepších, které se ti budou hodit nejen během letního cestování.

Top appky pro cestovatele

aplikace Mapy.cz Mapy.cz

Jedničkou mezi Čechy drží appka pro cestovatele Mapy.cz. A není se čemu divit. Naplánuješ díky ní trasu pěšího výletu i cesty různými dopravními prostředky, můžeš si spustit turistickou hlasovou navigaci nebo své trasy ukládat a sdílet s kamarády. V aplikaci si také snadno vyhledáš ubytování nebo zjistíš předpověď počasí na plánované trase. Řidiči ocení navigaci včetně zobrazení aktuálního provozu a také přehled parkovacích zón v Praze a jiných městech. Mapy aplikace pokrývají celý svět, ale nejvíce funkcí nabízí v rámci Česka a Slovenska.

 

 

 

PlacehunterPlacehunter

Stává se ti občas, že nevíš, kam vyrazit na výlet, nebo prostě nemáš čas hledat zajímavá místa? Vyzkoušej novou aplikaci Placehunter, která ti nabídne spoustu tipů na nejlepší místa v České republice. Najdeš v ní seznam výletů i s mapou, informace o daném místě, aktuální počasí a samozřejmě také kvalitní offline verzi. Vybírat přitom můžeš z několika kategorií – příroda, rozhledny, architektura, památky nebo dron. Appka má skvělou grafiku a úžasné fotografie, které pořídili přímo lidé z Placehunteru. Pro přístup ke kompletnímu seznamu nejúžasnějších míst je ale třeba si zaplatit premium verzi.

 

 

aplikace Park4nightPark4night

Aplikaci Park4night využijí všichni ti, kteří propadli cestovatelskému trendu posledních let – výletům karavanem a obecně campingu. Tato francouzská appka je založená na tom, že cestovatelé mezi sebou sdílí tipy na místa, kde se dá zaparkovat karavan nebo postavit stan. Na mapě najdeš spoustu bodů a u každého si po rozkliknutí přečteš krátký komentář nebo hodnocení pomocí hvězdiček. Jedinou nevýhodou může být to, že popisky nejsou v češtině.

 

 

 

aplikace windyWindy

Při plánování výletu nebo outdoorového sportu potřebujeme vědět, jaké bude počasí. Jenže která aplikace nám poskytne tu nejspolehlivější předpověď? Nám se osvědčila česká, uživatelsky velmi přívětivá aplikace Windy. Této přesné povětrnostní aplikaci důvěřují dokonce i profesionální piloti, surfaři, vodáci nebo záchranáři. Najdeš zde různé mapy počasí zahrnující vítr, déšť, teplotu, vlhkost nebo tlak. Cestovatelé tak mohou pohodlně plánovat.

 

 

 

 

aplikace Settle UpSettle Up

Aplikace Settle Up neboli dlužníček, se ti hodí zejména na výletech, které trávíš s partou kamarádů. Slouží totiž k zaznamenávání výdajů mezi jednotlivými členy. Vždy, když někdo zaplatí, připíše se k němu částka, v jaké měně platil a za koho platil. Všichni ve skupině mají přehled o tom, kdo má platit příště, čímž se rozdíly v platbách průběžně snižují. Na konci výletu pak aplikace spočítá, kdo má komu zaplatit a snižuje počet převodů mezi členy. Tahle appka pro cestovatele pokrývá různé situace a obsahuje všechny měny a kurzy v reálném čase.

 

 

 

aplikace Worldee

Worldee

Vyrážet na cesty a získávat nové zkušeností je často splněný sen. Ale získávání inspirace, plánování a následné ukládání vzpomínek není vždy tak jednoduché. A právě pro tyhle účely existuje platforma Worldee, která ulehčuje cestování všem dobrodruhům. Worldee můžeš využívat od prvotní inspirace ostatními cestovateli, přes vytvoření vlastního itineráře, až po uchování vzpomínek z cest. Prostě super appka kde máš zážitek uchovaný navždy, přehledně na jednom místě, včetně digitalizované stírací mapy. Aplikace obsahuje spoustu chytrých funkcí, které potřebuje každý cestovatelský deník a plánovač cest.

 

 

 

Kam s vychytanou appkou vyrazíš na cesty? Co třeba do Japonska? 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.