PP 53 na veletrzích – naše dojmy a zkušenosti!

Určitě ti do mailu občas přilétne nějaké to pozvání na pracovní, případně jiný odborný veletrh. Nebo se setkáváš s upoutávkami na sociálních sítích. My se s tebou chceme o naše dojmy a zkušenosti z jednoho takového veletrhu podělit.

V roce 2019 jsme se zúčastnili jednoho z posledních prezenčních veletrhů pracovních příležitostí před propuknutí koronavirové krize. Zaujaly nás Profesia Days, protože jsme v té době potřebovali vhodně doplnit týmy na některých výrobních pozicích, a zároveň jsme chtěli získat zkušenosti z takto velké akce. A byla to opravdu velká akce, protože celkový počet návštěvníků byl přes 6.500 a soupeřili jsme s více než 130 vystavovateli.

Je toto však vhodná akce pro odbornou firmu, která do svých týmů shání talenty a specialisty?

Byla zde obrovská možnost oslovit přímo nebo pasivně velké množství návštěvníků. Všeobecně však platí, že na těchto obecně pojatých akcích narazíš na celou škálu rozdílných lidí. Někteří na tebe na stánku udělají dobrý dojem a ty jim můžeš nabídnout spolupráci. Ať už přímou – pracovní nabídka, nebo externí kooperaci – propagace, reklama, inzerce, HR služby a jiné odborné služby.


Nicméně jsme byli nuceni konstatovat, že takto široce zaměřený veletrh pro společnost našeho formátu není ideální. Odnesli jsme si však obrovskou zkušenost a velké množství kontaktů. S některými společnostmi jsme i po veletrhu navázali spolupráci, která trvá do dnešního dne. Perfektní kandidát na naše volná pracovní místa se zde ovšem nenašel.

Proto veškerou naši pozornost upínáme k veletrhu IAESTE, který shromažďuje studenty technických oborů (mimo jiné i stavební obory) na jedno (tentokráte online) místo.

Pokud máš zájem o stavebnictví a jsi studentem např. ČVUT, určitě se zastav na našem stánku!

Máme pro tebe připraveny podrobné informace, rady a soutěž o zajímavé ceny!
Pokud již nyní sháníš volnou pozici, klikni zde. 

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.