Galerie mají znovu otevřeno! Tipy na aktuální výstavy

V pondělí 4. května se v rámci postupného uvolňování znovu otevřely některé galerie a muzea. My jsme odpočítávali dny jako malé děti před Vánoci a už se nemůžeme dočkat, až o víkendu vyrazíme za kulturou! Připravili jsme pro tebe pár tipů na aktuální výstavy, kde získáš s průkazem ISIC výhodnější vstupné!

Galerie hlavního města Praha

Nedávno jsme informovali o online aktivitách, které si pro všechny milovníky umění připravila GHMP během lockdownu a máme velikou radost, že můžeme konečně nabídnout tip na offline výstavu.

Xiao Quan – Naše generace – Portréty K.

Výstava významného čínského fotografa představuje portréty generace spisovatelů, hudebníků, umělců i neznámých lidí, která po kulturní revoluci v 1978 v Číně začala plna ideálů a naděje objevovat Západ. Výstava je k vidění až do konce května v Domě fotografie. S průkazem ISIC máš slevu 60 % na vstupné! Více informací o slevě najdeš zde.

Dům fotografie
ÚT-NE 13-18 h
Do 30. 05. 2021

 

Galerie města Plzně

Galerie města Plzně se nachází v samotném centru města. Je součástí komplexu radničních budov. Disponuje reprezentativními výstavními prostory, kromě sálů s klenbami v podzemí a prosvětlených místností s paneláží v nadzemí má i rozlehlý mázhauz a dvorek.

West Point – Eva Červená | Karolína Klimešová | Petr Krátký | Barbora Motlová | Tomáš Predka | Pavel Příkaský | Ondřej Roubík | Eva Vlčková

Výstava děl osmi malířů, jejichž tvorba byla ovlivněna prostředím a rolí města Plzně. Konceptuální, figurální a abstraktní díla střídají krajinné momentky, portréty květin či poetické obrazy na skle. Výstava je k vidění až do konce května. S průkazem ISIC máš slevu 50 % na vstupné! Více informací o slevě najdeš zde.

Galerie města Plzně
ÚT-NE 10-12 a 12:30-18
Do 30. 05. 2021

 

Oblastní galerie Liberec

Oblastní galerie Liberec byla založena v roce 1953 administrativním oddělením ze Severočeského muzea. Jedná se o jedinou sbírkotvornou galerii v Libereckém kraji. Její sbírky výtvarného umění zahrnují přes 20 000 uměleckých děl, což Oblastní galerii řadí mezi pět největších galerií v České republice.

David Hanvald – Rukopis převzít nejde!

Expresivní vizuální vyjadřování Davida Hanvalda nabízí intenzivní zážitek. Rodák z Liberce vystavuje v instalaci vytvořené na míru prostoru galerie cyklus geometrických maleb obohacených o textové kaligrafie. Výstava je k vidění až do srpna. S průkazem ISIC máš slevu 50 % na vstupném! Více informací o slevě najdeš zde.

Oblastní galerie Liberec
Podbazénová hala
ÚT, ST, PÁ, SO, NE 10-17
ČT 10-19
Do 29. 08. 2021

 

 

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.