Jak na letní skincare

Slunce na tváři, mořská sůl na těle a písek ve vlasech. Pro spoustu z nás je tato kombinace garancí krásně prožitého léta. Pro tvou pokožku je to však náročná záležitost, na kterou je potřeba se správně připravit.

Tipy na prázdninovou péči o pleť

Pravidelné čištění je základ

Bez kvalitního a pravidelného čištění pleti se neobejde ani tvá letní skincare rutina. Horké počasí způsobuje nejen nepříjemné pocení, ale také zvyšuje tvorbu mazu, a proto je důležité vybavit se tím správným cleanserem. Každé ráno i večer obličej řádně vyčisti a až potom nanášej další produkty. Na konci dne můžeš navíc klidně čistit pleť ve dvou krocích. Vyvaruj se však drhnutí kůže, stačí jemné krouživé pohyby a pro oplachování cleanseru se hodí vlažná voda.

Nevíš, jaký cleanser zvolit pro svůj typ pleti? Přečti si článek o tom, jaké kosmetické produkty a procedury by neměly chybět v každodenním životě dvacátníků.

Ochrana proti slunci

Nikdy se nespálíš a vylehávání na přímém slunci patří mezi tvé koníčky? Tak to pro tebe máme špatnou zprávu. Proti slunci bychom se měli chránit celoročně, a v létě o to víc. Platí to i pro dny, kdy je zataženo. Vybav se kvalitním SPF krémem a nanášej jej na obličej opravdu každý den. Ideálně by se měla ochranná vrstva nanášet každé 2-3 hodiny. Nezapomeň, že všechny kosmetické produkty mají po otevření nějakou dobu spotřeby. Loňský opalovací krém tedy vyhoď a pořiď si na letošní sezónu nový. Co takhle opalující mléko odpuzující písek, hydratující a zpevňovací krém nebo tónovací krém, který sjednotí odstín pokožky?

Peeling nepodceňovat

Peeling je pro dobrou skincare rutinu extrémně důležitý. Zbavíš se odumřelých buněk kůže a tvoje pokožka bude jemnější a zdravější. Navíc uvolníš cestu kosmetickým produktům, které se při používání dostanou do hlubších vrstev pokožky a budou lépe působit. Během letních měsíců je pořádná hydratace nutná, a proto doporučujeme provádět peeling celého těla jednou týdně. Nezapomeň ale na šetrnost, nikdy kůži příliš nedři, stačí jemné krouživé pohyby.

Méně je více

Máš zažitou kosmetickou rutinu o deseti krocích? Používáš tři různá séra, pět tonerů a deset krémů? Na to teď na pár měsíců zapomeň. Tak jako bychom si v létě nedali hutnou svíčkovou s pěti knedlíky a chuť máme spíš na salát, tak i naše pleť vyžaduje jiný přístup. Místo mastných krémů sáhni raději po těch hydratačních, které budou pro vysušenou pokožku jako pohlazení po duši. To stejné platí pro líčení. Místo hutného make-upu o několika vrstvách raději investuj do korektoru a kvalitního tónovacího hydratačního krému. Hodit se bude taky sjednocující CC krém nebo tónovací krém.

 

Fotky: Archiv firem

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.