Jak vyzrát na online výuku a pohodlně studovat z domova

Současná situace je vlastně taková zkouška dospělosti, a to nejen pro studenty vysokých škol. Jak se zachovat, když se najednou prezenční studium změní na online přednášky? Máme tipy, jak vyzrát na výuku z domova, aby v indexu byla samá Áčka.

Správná výbava je základ

Kolej, studentský byt nebo zašívárna u rodičů. Je jedno, kde se právě učíš, na úspěšné online studování je potřeba pořádná výbava. To ale nemusí znamenat, že na ni padne celá tvoje výplata z brigády. V nabídce dnes za slušné peníze najdeš kvalitní monitory, routery, které tobě i spolubydlícímu zpříjemní práci i zábavu na koleji. A co taková webkamera, aby se ti při online přednášce nesekal obraz a spolužáci tě pak nebombardovali vtipnými printscreeny?

Na Alze seženeš vše, co potřebuješ a díky ISIC průkazu ušetříš peníze se studentskou slevou například za sluchátka, vybrané sportovní potřeby, hry pro konzole i PC, stolní hry nebo také nějaké spotřebiče do studentského bytu. Vyber si na alza.cz/student

Jak bojovat s prokrastinací?

Absolvovat přednášku v posteli se sice může zdát jako super benefit, ale pozor na zrádné návyky, které ti ve výsledku studium spíše zkomplikují. Pro efektivní práci je třeba vytvořit si správné podmínky a pravidelný režim, který ti pomůže zvládnout semestr se ctí a dobrými výsledky.

Zkus vstávat každý den ve stejnou dobu, místnost, ve které se učíš si vyvětrej, čerstvý vzduch pomůže lépe se soustředit. Předem si k počítači připrav vodu, kávu třeba do termosky a malou svačinu, abys zabránil nutkání neustále vstávat od rozdělné práce. A kdyby ti přeci jen něco chybělo, na Alza.cz seženeš online a s doručením až domů vše od drogérie, přes doplňky stravy až po hračky pro kočku, která ti sedá na klávesnici.

Autor
Veronika Vlachová