3 pleťové masky, které máš doma v lednici

3 přírodní pleťové masky

Všechny to známe, občas nám naše pleť přijde zašedlá, unavená a něco ji chybí. Sáhneš do šuplíku s kosmetikou a tvoje oblíbená maska právě došla. Netřeba se hroutit, ingredience pro revitalizační masky budeš mít pravděpodobně v lednici. Mám pro tebe návod na tři skvělé domácí masky.

Rozjasni svou pleť

Sluníčko je krásné a příjemné, ale na pleti bohužel zanechává trvalé stopy, které se velmi obtížně odstraňují. Typickým znakem jsou tmavé pigmentové skvrny, které nijak nesouvisí s věkem a můžou se objevit na tváři jakékoli ženy. Často s nimi ženy neúspěšně bojují, až se nakonec rozhodnou pro chemický peeling. Pokud se ale nic nezanedbá, dají se úspěšně držet pod kontrolou pomocí jednoduchého a levného domácího receptu.

Citronová maska pro odstranění pigmentových skvrn

Není tajemstvím, že citron je výborné přírodní bělidlo a působí tímto způsobem také na pokožku. Kyselina askorbová umí odstraňovat nejen povrchové skvrny, ale umí prostoupit hlouběji do vrstvy kůže. Proto je potřeba v procesu pokračovat ještě chvíli poté, co skvrny na povrchu zmizí. Teprve pak léčba nějakou dobu vydrží.

Citrónová pleťová maska

Na citronovou masku potřebuješ:

  • Peeling
  • 1 citron
  • Kokosový olej
  • Vatové tampony

Aby se kyselina askorbová dostala co nejvíc do hloubky, je potřeba připravit pleť, odstranit šupiny staré kůže a vyčistit ucpané póry. Použij peeling, ideálně v bio kvalitě.

Vymačkej šťávu z citronu do misky.

Namoč vatové tampony a poskládej je na obličej. Masku nechej působit 15 min. Tampony můžeš obměňovat, aby byly stále mokré a kyselina se mohla do pleti dobře nasakovat. V případě, že bys špatně snášela reakci citronové šťávy, můžeš ji trochu naředit. Štípání je ale obvyklé, podobnou reakci budeš mít i po chemicky připravovaných sérech.

Po dokončení aplikace obličej omyj vlažnou vodou a nanes kokosový olej. Mimo jiné, i kokosový olej má bělící účinky, a navíc pleti skvěle prospívá.

Vyhlazující a zvláčňující domácí maska

Při bělící kůře, ale i kdykoli jindy, pleti prospěje maximální výživa. Tu pleti zajistíš jednoduchou maskou, kterou najdeš ve své lednici.

Vyživující pleťová maska z domácích ingrediencí

Na vyhlazující masku potřebuješ:

  • Lžičku olivového oleje
  • Lžíci medu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci smetany

Směs velmi dobře promíchej, všechny ingredience se musí opravdu dobře propojit. Poté nanášej na vyčištěnou pleť. S maskou si můžeš klidně 20-30 minut poležet. Ideálně ve vaně, nebo v posteli s rozloženým ručníkem pod hlavou, protože maska může zpočátku stékat. Poté opláchni vlažnou vodou. Tvoje pleť bude skvěle vyživená a na omak dokonale hladká.

Vyživené a silné vlasy s banánovou maskou

Jednou z nejjednodušších vlasových masek je ta banánová. Je levná, voňavá a funguje skvěle. Pokud ji budeš pravidelně aplikovat na vlasy, tak zamezíš třepení konečků a získáš silné a lesklé vlasy. Navíc to bude krásně vonět.

Na banánovou masku potřebuješ:

  • 1 banán
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje

Banánová maska na vlasy

Všechny ingredience vlož do nádoby a rozmixuj tyčovým mixerem. Rozmixuj dohladka, a nanes na celou délku vlasů a pokožku hlavy. Zabal do igelitu a ručníku a nech 60-80 minut působit. Poté vlasy spláchni a nech uschnout. Masku ideálně aplikuj večer, vlasy jen opláchni vodou a nechej přirozeně uschnout. Umýt vlasy šamponem a upravit, jak jsi zvyklá, doporučuji až ráno.

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.