Jak nosit trenčkoty

Trenčkot je jedním z nejklasičtějších kousků, který by určitě neměl chybět v žádném šatníku. Je to stejně nadčasová věc jako třeba kožený křivák, bílá košile nebo kvalitní modré džíny. A pokud se o něj budeš dobře starat, vydrží ti klidně i deset nebo dvacet let. Jak ho ale vlastně správně nosit?

Stylová záležitost

Trenčkot je velmi univerzální kabát, který můžeš nosit v podstatě od jara do podzimu. Je jedno, jestli si ho oblékneš k šatům nebo ke kalhotám, v obou případech se dá vykouzlit skvělý outfit. Nejčastěji je k dostání v béžové, případně khaki barvě. Stačí se ale trochu důkladněji poohlédnout po nabídce e-shopů a zjistíš, že vybírat se dá z celé barevné škály. Neboj se zaexperimentovat a sáhni třeba po modrém nebo červeném.

Jestli sis doteď myslela, že trenčkot nosí výhradně starší dámy na pracovní schůzky, přesvědčíme tě, že jeho využití je mnohem širší. Tento lehký kabát si totiž můžeš vzít nejen na formální akci, jakou je meeting se šéfem nebo návštěva divadla, ale třeba i na nedělní procházku po městě nebo na rande. Stačí rozepnout knoflíky, vyhrnout rukávy a celý outfit získá úplně jinou šťávu. Inspirovat se můžeš třeba stylem Meghan Markle, která trenčkot umí nosit s grácií i notnou dávkou ležérnosti.

Pravidla pro nošení trenčkotů jsou velmi volná. Pokud si ho vezmeš k šatům nebo sukni, je lepší, když je delší než vrstva pod ním. Trenčkot můžeš také zvýraznit zajímavým šátkem, rukavicemi nebo elegantní kabelkou. V případě rozepnutého kabátu je vhodné pásek lehce zavázat za zády.

I pánové si vyberou

Trenčkoty samozřejmě nejsou jenom ženskou záležitostí. I muži mohou vybírat z poměrně široké nabídky. Kabát s dvouřadým zapínáním je rázem promění v elegána, jaké známe ze starých filmů. Pokud je to ale pro někoho až příliš velké vybočení ze stylu, může trenčkot zkombinovat i se street stylem a nemusí se tak vzdávat svých oblíbených džínů a tenisek.

 

 

1. obrázek
Getty Images
https://www.hellomagazine.com/fashion/royal-style/2018103064023/meghan-markle-burberry-trench-coat/

2. obrázek:
Image: EPA
https://www.express.co.uk/life-style/style/1033130/Meghan-Markle-pictures-Duke-Duchess-of-Sussex-royal-tour-Australia-Melbourne-beach

3. obrázek:
PHOTO: GETTY
HTTPS://WWW.WHOWHATWEAR.CO.UK/MEGHAN-MARKLE-TRENCH-COAT

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.