ISIC podporuje mladé designéry a studenty, kteří se věnují udržitelnosti a upcyclingu

ISIC se stal partnerem projektu Nosím unikát, ve kterém DATART a zlínský výrobce módních doplňků PLAYBAG vyrábí batohy z nepotřebných reklamních plachet. Výtěžek z prodeje batohů poputuje na podporu studentů a mladých designérů v rámci festivalu Zlin Design Week.

DATART se letos rozhodl přistoupit jinak k likvidaci svých reklamních plachet. Místo finálního ekologického zpracování zvolil cestu, která umožní jejich opětovné využití a zároveň podpoří lokální výrobce a mladé designéry. Spojil se tak se značkou PLAYBAG, která z plachet vytváří cool batohy. Výtěžek z prodeje batohů pak poputuje na finanční odměnu pro studenty, kteří se se svou tvorbou zúčastní soutěže Best in Design pod záštitou Zin Design Week.

Tým ISIC podporuje rozvoj studentských aktivit, a tak jsme se rozhodli do tohoto skvělého projektu zapojit. Na našem novém ISIC Life blogu představíme vítěze soutěže a jejich práci v reportážích a článcích. Udržitelnost je velmi důležitá pro budoucnost nás všech, a proto chceme dát prostor mladým talentům a pomoci jim s realizací jejich nápadů.

Studuješ design a věnuješ se upcyklaci ve své tvorbě? Sleduj stránky Zlin Design Week, kde se na podzim objeví zadání nového ročníku soutěže Best in Design a přihlas se! Na videu níže se můžeš podívat, jak letos probíhalo vyhlášení výsledků soutěže. Třeba se tam příští rok objevíš i ty!

Zajímá tě udržitelnost a upcyklace materiálů v módě? Koukni na webovky DATARTu, kde si můžeš jeden z unikátních batohů pořídit.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.