Platnost identifikačních průkazů ISIC, ITIC a ALIVE se letos mimořádně automaticky prodlužuje o jeden měsíc

Česká republika je jedinou zemí světa, ve které k prodloužení dojde. Vzhledem k podzimnímu uzavření škol společnost GTS ALIVE automaticky prodlužuje platnost průkazů ISIC, ITIC a ALIVE do konce ledna příštího roku. Držitelé průkazů s vyznačenou platností do prosince 2020 tak budou moci své průkazy používat až do 31. 1. 2021, a to ve školách a při uplatnění nároku na slevy. Dopravci takto prodloužené průkazy uznávat nebudou.

Podzimní protipandemická opatření a uzavření škol letos výrazně zkomplikovaly vydávání a prodlužování identifikačních průkazů ISIC. Ty přitom často slouží jako školní průkaz a čipová karta k přístupovým systémům. Z tohoto důvodu se společnost GTS ALIVE, vydavatel průkazů ISIC pro Českou republiku, rozhodla ulehčit studentům a školám stávající nejasnou situaci. „Máme za sebou opravdu náročný rok a chtěli jsme studenty a žáky před Vánoci něčím potěšit. Proto jsme si pro ně připravili dárek pod stromeček ve formě prodloužení průkazů. Podařilo se nám u mezinárodní Asociace ISIC pro Česko vyjednat výjimku a jsme rádi, že se nám i v této době daří zlepšovat studentský život,“ říká ředitel společnosti Radek Schich.

Identifikační průkazy ISIC se díky praktickému využití ve škole, dopravě a uplatnění nároku na slevy staly nenahraditelným pomocníkem všech studentů a žáků. Jsou vydávány na více než 1000 školách v České republice a v minulém roce dosáhl celkový počet platných průkazů 550 000 kusů. Jejich držitelé mohou uplatňovat slevy v obchodech, e-shopech, restauracích, na vstupném a při cestování. V České republice na ně čeká přes 2 000 výhod, ve světě pak více než 150 000.

O průkazu ISIC (International Student Identity Card)

ISIC je jediný celosvětově uznávaný doklad prokazující status studenta na ZŠ, SŠ, VOŠ, VŠ a vybraných pomaturitních studijních oborech. Průkaz vydává světová organizace ISIC Association pod záštitou UNESCO více než 60 let již ve skoro 130 zemích světa. Česká republika je dlouhodobě vyhodnocována jako země s největším rozšířením průkazů ISIC a nejširší nabídkou studentských výhod. Licenční autoritou a oficiálním vydavatelem pro Českou republiku je GTS ALIVE, s.r.o.

 
Tereza Gladišová
Content and PR Specialist
+420 778 736 050
tereza.gladisova@isic.cz

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.